Over Berna Pitstra

Ik ben Berna Pitstra, geboren in 1970 en opgegroeid op de Veluwe. Na mijn studie ben ik verhuisd naar de randstad, naar het pittoreske stadje Weesp. Nu woon ik al weer sinds 2002 in Almere, samen met mijn partner vlak bij de Oostvaardersplassen en het Markermeer.

Na mijn HLO opleiding ben ik als researcher in de farmaceutische industrie gaan werken. Daarna volgden verschillende functies waaronder project manager, cost accountant en afdelingsmanager van zo’n 23FTE. Een groot deel van mijn werkzaamheden bestond uit aansturen en coachen van afdelingen, teams en werknemers. Het aanreiken van handvatten om mensen verder te helpen in hun persoonlijke groei bleek mijn passie. Daarnaast had ik ambitie, wilde groeien en invloed hebben op de organisatie. In 2010 kreeg ik de droombaan die daar perfect bij aansloot in de vorm van productiemanager, hoofd van 4 afdelingen met totaal 45FTE.

Echter, het liep anders, in de vakantie voorafgaand aan mijn start in mijn nieuwe functie werd ik ziek. Het bleek een legionella infectie te zijn waar ik erg ziek van werd. Mijn herstel verliep moeizaam en ik had veel last van vermoeidheidsverschijnselen. Ik kon daar totaal niet mee omgaan, luisterde niet naar de grenzen van mijn lichaam en rende door alsof ik nergens last van had. Dat werkte natuurlijk niet, dat is hetzelfde als met een gebroken been een marathon willen rennen.Het was dus een kwestie van tijd totdat ik mijzelf volledig voorbij had gelopen, en uiteindelijk thuis kwam te zitten.

Ik liep vreselijk tegen mezelf op. Vond het verschrikkelijk om telkens “nee” te moeten zeggen. Daarnaast had ik ook veel last van het onbegrip van de buitenwereld. Gelukkig waren er ook genoeg mensen die me wel steunden en verder hielpen. Het begrip “de juiste persoon op de juiste plaats en tijd” kreeg ineens betekenis. Langzamerhand ging ik weer bergopwaarts en door te leren om dicht bij mezelf te blijven, goed naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen af te bakenen kan ik nu zeggen dat ik volledig hersteld ben.

Deze periode heeft me gevormd. Door de combinatie van de ervaring van 23 jaar werken in de internationale farmaceutische industrie en de persoonlijke groei als gevolg van mijn ziekteperiode, heb ik mij ontwikkeld als een analytisch, down-to-earth, open en betrokken mens. Dus toen ik het bericht kreeg dat onze vestiging ging sluiten en ik voor de volgende stap in mijn carrière stond, wilde ik van het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen mijn werk maken. Om voor ánderen de juiste persoon op de juiste plaats en tijd te zijn.

Om echt verbinding met jou te kunnen maken doen mijn mening en overtuigingen er niet toe; het gaat erom hoe jij dat ervaart, hoe jíj denkt, ziet en voelt. Pas als ik daar volledig bij kan en mag aansluiten, dan is er ruimte om te onderzoeken wat jij nodig hebt. Om jou weer te laten ervaren dat het anders, beter, mooier kan.

Contactinformatie