Mijn visie op coaching

Coaching is geen vervanging van medisch, psychologisch, juridisch of financieel advies.
Coaching gaat ervan uit dat jijzelf het beste weet wat goed voor jou is. Een coach ondersteunt bij het krijgen van deze inzichten, en reikt handvatten aan om de door jou gestelde doelen te helpen bereiken.

Als coach ga ik je dus niet vertellen wat je wel en niet moet doen. Wat ik wel ga doen, is samen met jou op zoek naar wat jou hierbij in de weg staat, en vervolgens wat jij nodig hebt om jouw doel te bereiken.

Het vertrekpunt ben jij. De vraag is: waar sta je nu en waar wil je naartoe?

Jouw verantwoordelijkheid in dit proces is dat je een betrokken en actieve houding hebt en je bewust bent van je verantwoordelijkheid om jouw doelen te bereiken.

Mijn verantwoordelijkheid is dat ik altijd open en eerlijk over de voortgang zal zijn. Als ik van mening ben dat verdere coaching niet bijdraagt aan het resultaat dan zal ik dit kenbaar maken. Ook zal ik aangeven als ik van mening ben dat iemand met een andere professie beter in staat is om jou te helpen.

Als coach heb ik altijd een inspanningsverplichting, echter nooit een resultaatverplichting.

Methodiek:

Tijdens de sessies maak ik onder andere gebruik van NLP, Neuro Linguistisch Programmeren.

Samen gaan we aan de hand van jouw hulpvraag de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat levert jouw huidige gedrag jou op?
  • Hoe zou je het dan anders willen?
  • Wat houdt je tegen om het anders te doen?

Als we dat duidelijk hebben, dan gaan we werken aan verandering: om het anders wíllen, om te buigen in anders dóen. De kracht van NLP is dat je tijdens de sessies de verandering je wilt bereiken al gaat ervaren. Je kan dit zien als een soort oefenwedstrijd, zodat je nog beter voorbereid bent als je je nieuwe gedrag zelf gaat toepassen.

Contactinformatie